Ege Postası
Geri

Bakan Yılmaz’dan Kılıçdaroğlu’nun sözlerine gönderme 

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun bir televizyon programında söylediği sözleri hatırlatarak, “Kılıçdaroğlu ‘Bu anayasa meselesi parti meselesi değil. Bu anayasa memleket meselesi’ dedi. Aynen altına imzamı atıyorum. Bu anayasa memleket meselesi” dedi. Bakan Yılmaz İzmir'de hemşehrileriyle buluştu
Bakan Yılmaz’dan Kılıçdaroğlu’nun sözlerine gönderme 
Haberler / Politika
14 Mart 2017 Salı 15:47
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Bakan Yılmaz, İzmir programı kapsamında Balçova ilçesinde Sivas Yiğidolar Dernekleri Federasyon üyeleri ile bir araya geldi. Hemşehrilerin birbirine benzediğini belirten Bakan Yılmaz, “İnsan yaşadığı yerin havasına, suyuna benzer. Dolayısıyla biz hep birbirimize benzeriz. Biz Sivaslılar da birbirimize benzeriz” diye konuştu.

Bakan Yılmaz'dan 'tek adam' eleştirilerine İzmir'den yanıt!

Aşık Veysel’İn ‘Veysel sen Allah’tan birlik dile, ikilikten gelir bela. Dava insanlık davası’ sözlerini hatırlatan Bakan Yılmaz, “İnsan olmak her şeyin önündedir. Eksikler var, hatalar var ama iddiamız şu; ben eksikliklerin söylenmesini kabul ederim. Ama bir de artılarımız var. Ama günün sonunda terazinin kefesinde yaptıklarımız yapamadıklarımızdan daha fazla çıkar. Her seçimde bu aziz millet bir adım öndedir" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu’nun sözlerini hatırlattı
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun bir televizyon programında söylediği sözleri hatırlatan Bakan İsmet Yılmaz, “Kılıçdaroğlu dedi ki dün ‘Bu anayasa meselesi parti meselesi değil’ , doğru. Yine ‘Bu anayasa memleket meselesi’ dedi. Aynen altına imzamı atıyorum. Bu anayasa memlekete meselesidir. Evet diyen de hayır diyen de olacaktır. Kararı aziz millet verecek. Mecliste de evet hayır diyen oldu ama sonunda söz milletindir” ifadelerini kullandı.



“Yüzde 50’nin altında oy alan yönetemeyecek”
Vatandaşlara neden ‘evet’ demeleri gerektiğini anlatan Bakan Yılmaz, yeni sistemde ülkeyi yönetebilmek için oy oranının yüzde 50 ve üzeri olmasının şart olduğuna ve bunun daha demokratik olduğuna işaret etti.

Mevcut sistemin neden getirildiğini anlatan Bakan İsmet Yılmaz, “Bu sistem yanlış, bu makam bir vesayet makamı olsun. Niye hükümet hükümeti, milletin temsilcileri belirliyor. Onlar görevi yapsın, buraya gelecek asık suratlı, çatık kaşlı bürokratlar gelsin. Dolayısıyla bunlar hükümete çeki düzen versin. Neden hüküme? Çünkü millet hata yapar. Ancak 2007’de bir icat çıkardılar; 367. Biz seçemeyince millete şunu sorduk; Biz seçemedik cumhurbaşkanı. ‘Seçmek ister misin’ diye sorduk, ‘evet seçeceğim’ dedi. Yetki dolayısıyla milletin” diye konuştu.

İl Başkanı Bülent Delican da 15 Temmuz darbe girişiminin ardından demokrasi nöbeti tutanlar arasında yer aldıkları için Sivaslılara teşekkür ederek, 16 Nisan’da sandıklardan ‘evet’ çıkması için federasyon üyelerinden durmadan çalışmaları talebinde bulundu.

BAKAN YILMAZ: 'BU YIL 30 BİN ÖĞRETMEN ALACAĞIZ'

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğündeki toplantıda konuşan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, bu yıl 30 bin öğretmen adayını Milli Eğitim ailesine katacaklarını düşündüğünü söylerken, "1 yıllık öğretmenlerle Doğu’daki kaliteyi artırmak mümkün değil. Sözleşmeli öğretmenliği çıkardık. En az 4 yıl sözleşme olacak, her yıl sözleşme yenilenecek. Performansı iyi olanlar da kadroya geçirilecektir" dedi.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğünde İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, ilçe milli eğitim müdürleri, okul müdürleri ve yöneticileri, özel okul kurucu ve yöneticileri ile toplantı yaptı. Toplantıya İzmir Valisi Erol Ayyıldız da katıldı. Konuşmasında eğitimin önemine vurgu yapan Bakan Yılmaz, "560 binin üzerinde öğretmen ataması gerçekleştirdik. Doğudaki öğretmenlerimizin hemen hemen hepsi bizim dönemimizde atandı. Sözleşmeli öğretmenlik sistemine geçtik. Bunu yapmak zorundayız ki Türkiye’nin dört bir tarafına kaliteli eğitimi verelim diye. Diyorlar ki ‘Muş'a 3 bin 500 öğretmen atadınız, 2 bin 800’ü geri döndü, 600 öğretmen kaldı.’ 1 yıllık öğretmenlerle eğitimin kalitesini artırmak mümkün değil. Öğretmenin kaliteli eğitim verebilmesi için öğrenciyi, ailesini tanıyacak. 1 yıllık öğretmenlerle Doğu’daki kaliteyi artırmak mümkün değil. Sözleşmeli öğretmenliği çıkardık. En az 4 yıl sözleşme olacak, her yıl sözleşme yenilenecek. Performansı iyi olanlar da kadroya geçirilecektir. Bu yıl 20 bin öğretmenin daha alımını yapacağız. 10 bin öğretmen de ağustostan sonra alınacak. Bu yıl 30 bin öğretmen adayımızı Milli Eğitim ailesine katacağımızı düşünüyorum" diye konuştu.

2019'da tekli eğitim
Eğitimin, sağlıktan da öncelikli olduğunu söyleyen Bakan Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü: 

"Eğitimi hakkıyla verirsek sağlığı da hakkıyla vermiş oluruz. Ekonomik sorunları da kolay çözmüş oluruz. Bütçemizden eğitime ayırdığımız oran yüzde 20. 2002'de Milli Eğitime ayrılan 11 milyar lira. Bu oran o dönemin bütçesine göre yüzde 10'a tekabül ediyor. Şimdi 122 milyar lira. Kaliteli eğitim için okullar, derslikler yaptık. Derslik başına düşen öğrenci sayısı 25. İstisnaları var. Önümüzdeki dönemde o istisnaları ortadan kaldıracağız. Başbakanımızın da talimatıyla 2019 yılının sonuna kadar tekli eğitime geçeceğiz."

"Bire bir ilgilenin"
Toplantıda, öğretmenlerin önemine de vurgu yapan Yılmaz, şöyle devam etti: 
"Öğretmenin itibarını her zaman üstte tutmamız lazım. Geçmişte çok büyük açığımız var. İzmir'de 80 yılda yapılan derslik sayısı kadar derslik yapıyoruz. Bugün her başarının arkasında mutlaka eğitimin payı vardır. Eksik varsa o da eğitimdendir. Öğrenci ve öğretmen sorunlarıyla ilgilenip çözme bakımından Milli Eğitim yöneticilerimize çok büyük iş düşüyor. Eğitimde memnuniyeti artırmamız lazım. Herkes kendi öğrencilerinden 5 kişiyi arasın öğrenci velisine sorsun; 'okulla ilgili şikayetleriniz var mı'' Ulaşamadığınız hiçbir veliniz olmaması lazım. Sizden ricam; öğrenci, öğretmen ve velilerle bire bir ilgilenmeniz."
Konuşmaların ardından İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi tarafından Bakan Yılmaz'a tablo hediye edildi.

GENÇ SEÇMENE KONUŞTU

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, İzmir Karabağlar'da Halk Eğitim Merkezi'nde ilk defa oy kullanacak genç seçmenlerle biraraya geldi. Genç seçmenlere anayasada yapılacak değişiklik ile yürütme yetkisinin cumhurbaşkanına verileceğini, iki başlılığın ortadan kaldırılacağını anlatan Yılmaz, daha önceki anayasaların aksine sivil anayasa oluşturulduğunu söyledi. Daha önceki anayasaların mecliste askeri vesayetin bir an önce gitmesi için kabul edildiğini anlatan Yılmaz, "Biz nasıl olsa zaman içinde anayasada değişiklikler yaparız' dediler. 18-19 defa değişiklik yapıldı anayasada" diye konuştu.

10 KİŞİ 'HAYIR' DESE MECLİS'TEN GEÇİREMEZDİK

"Anayasa Mahkemesi ile meclisi, Danıştay ile de idareyi kontrol altına almaya çalıştılar" diyen Yılmaz şöyle konuştu:

"Bunlar millete ve milletin seçtiğine güvenmemekten kaynaklanan fren mekanizmaları. Bizim sistemimiz Cumhuriyettir. Bu değişiklikle iki başlılık ortadan kalkacak. Bugün Cumhurbaşkanı ve Başbakan aynı partinin kurucuları ve dava arkadaşları. Ama bu iyi ilişki her zaman sürecek demek değildir. Daha önce her dönemde mutlaka krizler çıktı. Bu krizleri çözebilmek de mümkün değildir. İki parti biraraya geldik anayasa değişikliğini meclisten zor geçirdik. 10 kişi hayır dese geçiremeyecektik. En güçlü olduğumuz anda bile anayasa değişikliğini yapmakta zorlandık. Güçsüz olduğumuz zaman böyle bir değişikliği milletin önüne getiremeyiz."

Cumhurbaşkanlı hükümet sisteminde en büyük yetkinin millette olduğunu belirten Yılmaz, milletin cumhurbaşkanı yanlış yaparsa cumhurbaşkanını, meclis yanlış yaparsa meclisi fesih edebileceğini belirtti.

CHP ŞİMDİDEN DEĞİŞTİ

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Karabağlar Halk Eğitim Merkezi'nde Memur-Sen öncülüğünde sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri ile bir araya geldi. Halk oylamasının CHP'yi değiştirdiğini öne süren Bakan Yılmaz, "Halk oylamasının doğasında bu vardır, siyasi parti oylamasına benzemez. Anayasa Mahkemesi'ne gideceğiz diyordu, ama gitmeyeceğiz diye açıkladı. Milletin söz söyleyeceği yerde, millet adına başkasının söz söylemesinin doğru olmadığını gördü" diye konuştu. 

Herkesin ismini kendisinin belirlediğini ifade eden Yılmaz, şöyle konuştu:

"Türkiye kutuplaşmalardan çok çekti. Türkiye'nin barışa, huzura, birleştirici bir yönetime ihtiyacı var. Kavga istiyorsak eski sisteme devam. Yüzde 34 oy ile ben bu ülkeyi yönetebilirim. Ama bu sistemde yüzde 50'yi alabilmek için uzlaşmacı olmak gerekir. Biliyorsunuz Maltepe'de bir hanım kardeşimize bir saldırı yapıldığında Kılıçdaroğlu gitti, ziyaret etti. 'Kimsenin kılığına karışmak doğru değildir, herkes düşüncesini, inancını, kıyafetini kendi belirler' dedi. Bu konuda da CHP değişti değil m? Yine Sayın Cumhurbaşkanımız için farklı ifadeler kullanırlardı, şimdi Sayın Cumhurbaşkanı diyorlar. Daha halk oylamasına gidilmeden CHP'yi bile millete bu kadar yaklaştıran sistemin Türkiye için olumlu değişikliğe yol açacağının göstergesidir bu."

SADDAM VE KADDAFİ DE TEK ADAMDI

Yeni sistemle ilgili tek adam eleştirilerinin getirildiğini belirten Yılmaz, "Tek adamın hiç bir gücü yoktur. Tek adam, ancak millet yanında durursa güçlüdür. Saddam tek adamdı diyor. Saddam tek adamdı da millet yanında durmadı, kuyudan topladılar. İşte Kaddafi tek adamdı diyorlar, millet yanında durmayınca köprünün altından çıkardılar. O halde buradaki korku n? Millet kimin yanında duruyo? Millete yanlış adamın yanında duruyorsun diyemiyorlar. Millet hata yaptı diyemediklerinden tek adama kusur buluyorlar. Tek adamın kusuru yok, gücü de yok. Güç millette. Millet kimin yanında duruyorsa o güçlüdür. Biz 15 Temmuz'u gördük. 15 Temmuz bu ülkenin güçlü bir lidere sahip olması gerektiğini gösterdi ve bu millet de güçlü bir liderin yanında durdu. Bazıları da bundan rahatsız oldular" dedi (DHA/İHA)

Bakan Yılmaz: 'Yeni sistemde pilot il İzmir' Bakan Yılmaz İzmir'deki o müzeyi açtı!

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası